Om oss

Vi heter Richard och Patricia Buske och föder upp Heliga birmor under stamnamnet S*Phoenix Pride. Mitt (Patricias) intresse för katter har alltid varit stort och jag har under hela min uppväxt alltid haft katter hemma. När jag äntligen stadgat mig och skaffat stor bostad började jag bearbeta min man lite smått. ”Det är väl klart vi skall ha en katt i huset!”

Richard var dock helt oförstående till detta. ”Vad skall man med en sån till?” Några månader senare så hade jag lyckats riktigt ordentligt och vi åkte och köpte vår första birma S*Husse och Matte´s Ramona, SBI n. Åren gick och sedan ville vi gärna ha en kattunge efter Ramona så att hon kunde få lite sällskap. Vi var båda överens om att vi ville ha en till och på den vägen var det.
Vi fick vår första kull 1998, 3 flickor och 2 pojkar, alla brunmaskade. Jag beslutade mig för att behålla en av honorna som sällskap åt Ramona och min mor blev kär i en av pojkarna S*Phoenix Pride Athos, SBI n. Kullsystern S*Phoenix Pride Athena, SBI n sparade vi och nu var det kört ;-) Utställningar och dyligt började dyka upp i almanackan och nu är både min man och jag helt katttokiga.

Ett år senare kom vår andra kull, 5 pojkar, alla bruna förutom en blå som min mor beslutade sig för att hon inte kunde leva utan. Athos fick nu sällskap av S*Phoenix Pride Belcore, SBI a. Vi har precis köpt in en bruntabbyhona Fairy Queens Lady Penelope, SBI n 21 för att få lite nya linjer och dessutom ränder (tabby) hon är helt gudomlig, en riktig liten spinnmaskin. Jag har även med två andra uppfödare (S*Saphire Extreme och S*BlueSapphire’s) importerat en hankatt från Frankrike för att ytterligare förbättra stamtavlorna på mina katter, Odin Viking de Wikinggard, SBI a.