Våra hanar

EC S* Phoenix Pride Belcore

Belcore föddes i vår andra kull som en av fem hankatter, han var den ende blåmaskade. Han var den som hade den bästa typen i kullen tillsammans med sin bror Bacchus, som såg precis likadan ut förutom att han var brunmaskad. När mina föräldrar kom och hälsade på så föll de direkt för detta charmiga blå troll.

Han har gått mycket bra på utställning och var Internationell Champion redan när han var drygt ett år. Han var EC innan han fyllde två och han missade bara ett certifikat, det första, i sin färd mot att bli EC. Han har vunnit flera BIV:ar och blivit nominerad till panel ett antal gånger samt tagit några BOX:ar samt några BIS:ar. Han brås mycket på sin far EP & EC S* Trampedals Mr Brembo (enligt Brembos ägare) och har hitills, precis som sin far i samma ålder, inte haft alltför mycket päls. Nu börjar den dock komma och jag tror att han kommer få en jättevacker päls till vintern.

Belcore är redan nu större än Athos och han växer fortfarande. Han har en lång kraftig kropp med en mycket fin benstomme. Han har ett brett huvud med bra haka och mycket bra profil, bra storlek på öronen som är mycket fint placerade, exellent ögonfärg och han har en lång fin svans.

Jag kan eventuellt övertygas att låna ut honom till andra men då vill vi ha FIV, FELV samt Chlamydiatest på honorna. Han går i sparsam avel och har fått en del fina avkommor.
EC S*Phoenix Pride Belcores Stamtavla

EC S*Phoenix Pride Belcores Kullar
CH Odin Viking De Wikinggard

CH Odin Viking De Wikinggard *F

Jag, Phoenix Pride och mina kattuppfödarvänner från Saphire Extreme och BlueSapphire´s letade efter något alldeles speciellt att para våra honor med. Det är ju inte alltid så lätt att hitta snygga hanar som har det vi söker samt som har en stamtavla som passar med våra katter. Så vi satte oss ner och diskuterade ett eventuellt parterskap om att köpa in en avelshane från något annat land.

Som av en slump så fann vi Odin Viking De Wikinggard, kallad Nalle-Palle. Han bodde i frankrike och han var precis det vi alla letat efter, i alla fall så nära man kan komma. Lite mindre öron och lite bättre ögonfärg skulle ju inte skada, men stamtavlan var toppen. Snart hade han tre nya glada ägare och partnerskapet var ett faktum. Han har CH Bifarmens Filippa Wikinggard och Lungh-San av Drotten i fjärde led och bakom henne finns det mest äldre katter som inte är aktuella i våra damers stamtavlor.

Nalle-Palle är en stor kisse som väger mellan 6 och 6,5 kg. Han har mycket päls och en otroligt vacker maskfärg. Inget utav dessa egenskaper är att förakta inför kommande kullar. Han har tidigare blivit far till två franska kullar med stora och välmående knyten. Nalle-Palle bor hos Anette Granström och jag planerar att para honom med CH S*Husse och Mattes Ramona till hösten. Nalle-Palle kommer bara att få para Saphire Extreme, BlueSapphire och Phoenix Pride´s honor. Han kommer att användas i sparsam avel och inte lånas ut.
CH Odin Viking de Wikinggard´s Stamtavla

CH Odin Viking de Wikinggard´s kullar
CH S* Phoenix Pride Athos. foto Alan Robinsson

CH S* Phoenix Pride Athos

Athos är en av hanarna som föddes i vår första kull. Typmässigt sett var han den bäste i kullen tillsammans med sin syster Athena. Han var också den som var mest framåt och mest social. När mina föräldrar kom över och tittade på kattungarna blev de snabbt förälskade i lilla Athos och efter ett tag bestämde de sig för att köpa honom.

Athos gick mycket bra på utställningar som liten men när han för första gången skulle ställas ut i klass 9 upptäckte domaren till vår fasa att han hade en framkil. På grund av att han var väldigt ljus på baksidan av benet som ung hade ingen sett framkilen tidigare. Nu har vi ställt ut honom ändå vid några tillfällen och han har faktiskt fått sin Championtitel trots att han har haft konkurrens vid flera tillfällen. Athos är kanske inte den största hankatten i världen men han är kompakt och med mycket bra benstomme. Han har ett brett huvud med bra haka och profil, öronen är medelstora med fin placering. Han har en jättefin ögonfärg och en bra svanslängd.
Han är numera kastrerad och njuter av livet som familjens kelgris.
CH S*Phoenix Pride Athos Stamtavla

CH S*Phoenix Pride Athos Kullar