Våra honor

 
Familjen består för närvarande av tre honor i varierande ålder. Äldst är Ramona som är Richards ögonsten. Sedan har vi Ramonas dotter Athena och vårt lilla nytillskott Penelope.

 
CH S*Husse och Matte´s Ramona

 

CH S*Husse och Mattes Ramona:

 

Ramona (SBI n) var en omplaceringskatt som hamnade hos oss i stort sett av en ren slump. Hon hade tidigare bott hos flera andra familjer som av olika skäl inte kunnat behålla henne. Hon var en ganska skygg och rädd kisse när vi träffade henne första gången, lyfte man upp henne så var det alltid fyra tassar i bröstet. Idag är hon en trygg och väldigt orädd katt som gärna ligger på rygg och vill bli kliad på magen, husse får gärna dammsuga henne också.

 

Ramona är en medelstor katt med ett härligt temperament som hon gett vidare till sina barn. Hon har en mycket fin birmalook, underbara kontraster med en djup maskfärg och har en väldigt fin och lättskött päls. Vi har inte ställt ut henne så mycket då hon har varit hemma med kattungar och dessutom har vi alltid ansett att hon är vår ”sällskaps kisse” eftersom vi faktiskt köpte henne till sällskap först. Efter mycket tjat från våra vänner Anette och Bjarne (S* Saphire Extreme) började vi dock ställa ut henne vintern 2000 med mycket bra resultat. De fyra gångerna hon har ställts ut så har hon tre av gångerna tagit sitt certifikat i konkurrens och även en gång blivit BIV och NOMINERAD. Hon har även blivit Best in Show avelshona tre gånger.

 
CH S*Husse och Mattes Ramonas Stamtavla

 

CH S*Husse och Mattes Ramonas Kullar

 
IC S*Phoenix Pride Athena

 

IC S* Phoenix Pride Athena:

 

Athena (SBI n) var en av tre bruna honor i första kullen vi hade. Det var egentligen inte meningen att vi skulle behålla henne själva då vi vid det tillfället tyckte att det räckte med en katt. Vi hade kvar två honor (Athena och Aurian) ganska länge, men det gjorde ju inte oss något. Inte ville man egentligen sälja dessa fina små liv. Vi hade dock bestämt oss för att båda skulle säljas. Så kom den dag då de sista intressenterna kom och skulle titta på dem. Både Richard och jag höll tummarna för att de inte skulle vilja ha Athena, för vid det laget visste vi att hon smugit sig in i våra hjärtan för att stanna. Vi kunde helt enkelt inte sälja henne och hon blev kvar hos oss.

 

Athena ligger gärna under täcket när man sover och vill precis som sin mor gärna bli kliad på magen. När hon vill kela förföljer hon oss pipande tills vi kelar precis så länge som hon vill bli kelad med, sedan kliver hon bara bort därifrån och hittar på något annat att sysselsätta sig med. Athena är tyvärr inte den största katt jag sett men hon har bra proportioner och hon har nästan en bättre birmalook än sin mor. Hon har en jättefin ögonfärg, en otroligt fin svans och precis som sin mor fina kontraster och en bra maskfärg. Det har gått ganska bra för henne på utställningarna, hon blir dock oftast tvåa då domarna tycker att hon skulle kunna vara en storlek större.

 
IC S* Phoenix Pride Athenas Stamtavla

 

IC S*Phoenix Pride Athenas Kullar

 
CH Fairy Queens Lady Penelope

 

CH Fairy Queens Lady Penelope:

 

Popsan (SBI n 21) som hon kallas är en spinnande liten tiger som ligger hos allt och alla som vill visa henne lite uppmärksamhet. Hon är otroligt kelig, nästan på gränsen till jobbig. Hennes favoritplats är på mattes axel som hon gärna klättrar upp på vare sig matte har kläder på sig eller inte. Där sitter man gärna medan matte lagar mat, bäddar eller vad det nu är mattar gör.

 

Hon utvecklas fortfarande och växer både på längden och på tvären. Hon har en jättefin maskfärg med otroligt bra tabbymarkeringar och en härlig birmalook. Det ska bli spännande att se vad det blir av den lilla damen till slut. Hon har hunnit följa med oss på en del utställningar med bra resultat, bla en BIV-T som hon tog i mycket hård konkurrens.

 
CH Fairy Queens Lady Penelopes Stamtavla.